Ummer d'r Biej

Naam: Xam Vriezelaar, Ricardo Mesters, Rachelle Mesters en Destiny Beusen
Leeftijd: 15 jaar
Woonplaats: Hoensbroek
Naam act: Ummer d'r Biej
Naam liedje: Allein is mer allein
Facebook: Ummer d'r Biej

Ummer d’r Biej, zijn 2 jonge meiden en 2 jonge heren die jaren lang in dezelfde jeugdcarnavalsvereniging zaten. Samen zaten ze in de jeugdraad en een van de jonge heren was zelfs de nar van de vereniging. Carnaval was het feest waar ze elk jaar weer naar uit keken. Het was zelfs zo erg dat ze vrjjwel het hele jaar met carnaval bezig waren! Of op zijn Limburgs, Vastelaovend!

Met hun passie wilde ze iets gaan doen. Aangezien Vastelaovend in hun bloed zit en ze graag met muziek bezig waren besloten ze dit te gaan combineren. Tekstschrijver en carnavalsartiest Roger Franssen kreeg lucht van de plannen van de 4 jongeren en was zo enthousiast door hun enthousiasme dat hij besloot ze te gaan helpen. En zo kwam “Allein is mer allein” tot stand.

De afgelopen maanden zijn ze naast hun middelbare schoolleven druk geweest met hun carnavalistische leventje. Zo hebben ze de jeugdvereniging verlaten en zijn ze toegetreden tot CV de Lotbroekers, waar de heren zelfs lid zijn geworden van de Raad van 11. Verder hebben zij elk vrij uurtje gestoken in het vorm geven van Ummer d’r Biej.

Het eerste optreden vond plaats op 11 november in het mooie kasteel van Hoensbroek tijdens het BVLK. Ontzettend spannend was dit! Niet alleen omdat dit het eerste optreden was van Ummer d’r Biej maar ook omdat dit plaats vond in hun eigen woonplaats met ontzettend veel bekende mensen die net zo dol op carnaval zijn als zijzelf. Hierdoor was de druk extra groot! Maar het was een fantastische middag voor ze! Niet alleen werden ze van de 16 deelnemers 5de, ook wonnen ze ook nog eens de publieksprijs! De lol kon niet op!!

Inmiddels staan diverse optredens bij diverse verenigingen in en rond Hoensbroek gepland. Het enthousiasme is groot. En als klap op de vuurpijl staan ze ook nog in de finale van het TVK!

Ummer d’r Biej hecht veel waarde aan de steun die ze krijgen van hun familie, vrienden en kennissen. Maar ook van de mooie woorden die veel voor ze betekenden, die ze via een persoonlijk bericht kregen van Jo en Niek. Beter bekend als Spik en Span. Zij zijn het grote voorbeeld voor alle 4.

Voor Ummer d’r Biej draait het maar om 1 ding en dat is niet winnen! Het gaat hen om plezier maken en genieten! Samen! Op naar een geweldig mooie Vastelaovend seizoen. Voor hen kan het al niet meer stuk!

Dit artikel is geschreven door Ummer d'r Biej.