Cheyenne wint TVK

Poppodium Volt in Sittard was afgelopen zaterdag avond the-place-to-be! Hier werd de 12e editie van het Tiener Vastelaovend Konkoer georganiseerd in samenwerking met carnavalsvereniging De Marotte. 14 liedjes streden voor de felbegeerde TVK wisselbeker.

Net voor twaalf uur kwam dan het verlossende woord. Na eerst 1,5 uur lang optredens van Verrékkes Moj, Pruuf Mar en DJ Admin werd de top 3 in willekeurige volgorde bekend gemaakt. Uiteindelijk wint Cheyenne Pruijn (18) uit Oirsbeek met maar liefst 570 punten (van de 600) met het nummer Vastelaoves-Teenage-Druijme. De tweede plaats gaat naar EFFE uit Venray met 504 punten en een derde plek is voor Milou & Elke uit Kessel met 447 punten.

Naast de eer, de wisselbeker en een aantal mooie optredens op de grote Limburgse podia mag Cheyenne ook een complete outfit uitzoeken bij Thetru, krijgt zij een videoclip aangeboden door Studio Hellenbrand én gaat zij op TVK vastelaovend stage met Pruuf Mar. EFFE gaat een dag op pad met Spik en Span en Milou & Elke gaan stage lopen bij De Geliënde. Met de vastelaovend stage biedt het TVK de kans om een kijkje te nemen in het leven van bekende Limburgse carnavals artiesten.

De finale werd gepresenteerd door Patty van de Weerdt en oud-TVK finalist Maud Du Chatinier. De finale is in beeld gebracht door Studio Hellenbrand en zal op 4 februari om 14.30 uur en 21 februari om 10.30 uur uitgezonden worden op L1 TV.