DVTVL

Tweede editie Daag van ’t Vastelaovesleedje in Weert

De organisaties van drie grote vastelaovesliedjeswedstrijden in Limburg, het KVL, TVK en LVK, organiseren op zaterdag 13 april 2019 samen met het digitale vastelaovesplatform L11Alaaf voor de tweede keer de Daag van ’t Vastelaovesleedje. Deze studiedag vindt plaats in Theater De Huiskamer en het Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie in Weert en is bedoeld voor schrijvers, componisten én artiesten die zich bezig houden (of willen beginnen) met het schrijven, componeren en zingen van vastelaovesleedjes voor het LVK, TVK, KVL en andere lokale en bovenlokale konkoersen.

Liedjesmakers die op zoek zijn naar hulp, tips en adviezen kunnen tijdens de studiedag workshops volgen van ervaren liedjesmakers. Deze zullen hun schrijf- en componeergeheimen bloot geven maar ook tips overhandigen die raadzaam zijn tijdens de opname in een studio. Deelnemers krijgen verder de kans om zonder pottenkijkers via een speeddate één op één conceptteksten en composities voor te leggen aan deskundigen. Behalve creatieve hulp bij het maken van liedjes krijgen deelnemers tijdens de workshops ook adviezen en tips over podiumpresentatie en houding op de bühne.

De organisaties werken momenteel hard aan het programma. Inschrijven voor de Daag van ’t Vastelaovesleedje is mogelijk vanaf half januari 2019 via de website van de Stichting LVK.