Finale TVK 2018

Het 9e Tiener Vastelaovend Kónkoer in successie vindt op vrijdag 19 januari 2018 plaats in Geleen, de Waereldsjtad tijdens de carnavalsdagen. Hoe passend kan het zijn. Het TVK als kweekvijver van het LVK op de heilige geboortegrond van de Limburgse concoursen traditie. Stadscarnavalsvereniging de Flaarisse heten de tieners van Limburg welkom in zalencentrum de Hanenhof.

De voorronde voor het TVK staat gepland op zondag namiddag 26 november 2017 in Doenrade in Gasterie Dobbelsteyn. De carnavalsvereniging de Pedaalridders zijn gastheer vanwege het 4 x 11 jarig bestaansfeest van de vereniging. Het TVK is de zoektocht naar het beste Vastelaovend tienerliedje van Limburg. Vernieuwende Vastelaovend muziek, power, energie, up tempo, experimenteel, dat is het TVK toevertrouwd.

Dit Limburgs leukste liedjesconcours zal live te volgen zijn op het enige medium wat de tieners altijd bij zich dragen en te pas en te onpas raadplegen, de smartphone en het internet. In samenwerking met L1 zal het TVK wederom integraal te volgen zijn op Facebook L11 Alaaf en in een compilatie tijdens de carnavalsdagen op L11 TV.

Omdat het Vastelaovend seizoen opnieuw kort en bondig zal zijn in 2018 en de geschikte data beperkt zijn, wijkt het TVK eenmalig af en is gekozen voor een vrijdagavond, precies één week vóór het LVK. Ook is gekozen voor een zondag namiddag voor de voorronde als onderdeel van een jubileum weekend van de carnavalsvereniging in Doenrade; het kleine dorpje onder de rook van Sittard waar het TVK in 2010 werd bedacht en nog steeds gevestigd.

Deelnemers aan het TVK worden uitgenodigd liedjes te (laten) schrijven en te (laten) componeren met een nadrukkelijke ‘touch of teens’; muziek en teksten welke vooral tieners bezig houden.