Isabelle wint TVK

Op zaterdag 25 januari 2020 vond de 11e TVK finale plaats in Tegelen. In samenwerking met V.V. de Kaetelaers uit Steyl vierde het TVK dit jaar haar eerste 1×11 jubileum. De 17-jarige Isabelle Jennes uit Doenrade kwam, na 2 keer een 2e plaats en 2 keer een 3e plaats, als winnaar uit de bus.

In het volledige uitverkochte (800) cultureel centrum de Haandert wist Isabelle met 621 punten deze eerste plek te behalen met haar nummer ‘Vastelaovend en Chill’, gemaakt door Hélène en Wim Jennes; een tiener liedje puur sang.

Zeventien liedjes stonden er in de 11e finale. Vijftien liedjes haalden rechtstreeks de finale. Later werden daar nog twee liedjes aan toegevoegd door te stemmen voor een wildcard via  Facebook. Tweede werd Cheyenne uit Oirsbeek met ‘Vastelaovend is gesjlaag’ en derde werd Puur Plat uit Puth/Schinnen met ‘Vrie’. De deelnemers kwamen uit heel Limburg, maar opvallend genoeg kozen de 22 juryleden de drie winnaars uit de nieuwe fusiegemeente Beekdaelen. De Vastelaovend stage met Hoondervel ging naar Isabelle, zoals Cheyenne een dag op stage mag met Marleen Rutten en Puur Plat met Big Benny.

De prijs voor aankomend talent ging naar de eerste Belgisch-Limburgse TVK deelnemer Teije met ‘Ich bin weem ich bin’.

In 2021 zal het Tiener Vastelaovend Kónkoer georganiseerd worden in Sittard.