Melanie Jennes

Bedenker Tiener Vastelaovend Kónkoer in 2010

In 1976 bedacht Bertha Paulissen het LVK. Nog steeds, 48 jaar later, strijden Limburgse artiesten om deze belangrijke en eervolle prijs.

In 2010 bedacht Melanie Jennes het Tiener Vastelaovend Kónkoer, toen tot haar doordrong dat zij te oud was voor het KVL en er geen liedjesconcours was voor tieners. Het voelde alsof tieners niet meetelden. Niemand in organiserend Limburg wilde kennelijk de vingers branden aan die ‘lastige’ pubers.  Word je  18, dan tel je weer mee, maar dan bij het LVK.

Als 13-jarige tiener bedacht Melanie vervolgens het TVK en dat was meteen een hit en sloeg enorm aan.  De tieners kregen een plaats in de Vastelaovend concoursen in Limburg en vele jonge mensen stroomden inmiddels door naar het LVK en zorgde voor de broodnodige verjonging.

Dat gouden idee van deze jonge tiener uit Doenrade veranderde de tiener Vastelaovend in Limburg definitief. Melanie stond vele malen zelf in de TVK-finale en toen ze eenmaal te oud was voor de tiener categorie werd ze pardoes de voorzitster van het TVK.

Toen viel de Corona epidemie ook Limburg binnen en in de tussentijd studeerde zij aan de Universiteit van Amsterdam en Utrecht in Media en Cultuur.  De Coronacrisis leek fataal te worden voor het voortbestaan van het TVK. In 2023 organiseerde Melanie de 12 editie, maar de schwung was eruit en de maatschappelijke carrière van Melanie kreeg tegelijkertijd een vlucht.  Het TVK bleek niet meer te combineren met haar drukke beroepswerkzaamheden. Zij trad terug en voor het eerst is er in 2024 geen TVK voor Melanie Jennes.

Dat is het moment om het geweldige idee van Melanie, waaraan jaarlijks honderden tieners zo veel plezier hebben beleefd en nog steeds beleven, te waarderen met dezelfde eer die Bertha Paulissen in 1976 ten deel is gevallen. De naam van Melanie wordt definitief gekoppeld aan de TVK Wissel Trofee en gaat voortaan door het leven als de Melanie Jennes Wissel Trofee. Zo blijft Melanie verbonden aan haar eigen ingeving als tiener in 2010. Zij zal jaarlijkse de Melanie Jennes Wissel Trofee zelf uitreiken aan de winnaar van het TVK, zo heeft ze beloofd..