Persbericht - Jury

Het Tiener Vastelaovend Konkoer TVK roept jongeren op mee na te denken over een andere vorm van jureren. Voorzitter en oprichter van het TVK, Wim Jennes, roept in een VLOG vooral de tieners van Limburg op antwoord te geven op de vraag hoe het TVK georganiseerd kan worden zonder juryleden. ‘Hoe kunnen we uit de 15 finale liedjes nu een liedje kiezen dat hét TVK liedje van 2017 wordt zonder dat daar juryleden aan te pas komen en waar iedereen tevreden mee kan zijn?‘, vraagt Jennes in het videobericht. Lees hier het complete persbericht van het TVK.

– Persbericht –

TVK zoekt beste tienerliedje zonder jury

“Wij gaan het doen zonder jury,” meldt Wim Jennes, voorzitter van het Tiener Vastelaovend Kónkoer. “Ieder jaar opnieuw vragen wij ons af of we met tieners, die in een zeer kwetsbare leeftijd zitten, wel zo nodig een wedstrijd moeten houden dat in de TVK finale één winnaar kent en 14 verliezers. Hoe opvoedkundig verantwoord is het om de tienerziel op die leeftijd al bloot te stellen aan de prestatiemaatschappij van tegenwoordig ? Natuurlijk zien we op TV en in alle andere media dat er altijd gezocht wordt naar de beste, de snelste, de sterkste, soms zelfs naar de slechtste.

Wij hebben ons afgevraagd of de Vastelaovend zich eigenlijk wel leent voor één winnaar en 14 verliezers. Wij hebben er ook deskundigen bijgehaald, zoals een pedagoog en een psycholoog, maar ook een prof voetballer als deskundige namens de prestatiemaatschappij.”

“Verder heeft een groep studenten van de Hoge School Zuyd een onderzoek gedaan bij tieners en de conclusie was éénduidig. Het zijn de volwassenen die steeds maar overal een wedstrijd van maken. Tieners vragen daar helemaal niet om en vinden het prima dat ze een mooi feestje hebben tijdens Limburgs Leukste Liedjes concours, het TVK. Al helemaal met Vastelaovend vinden zij het niet nodig,” aldus Jennes.

De tieners communiceren zich helemaal suf via mobiel en social media. Hun wereld is in hoge mate gedigitaliseerd. Die belevingswereld is op een ander niveau terecht gekomen. Daarom heeft het bestuur de conclusie getrokken dat ook het TVK op dat niveau georganiseerd moet worden. Ook Jennes heeft zich daarop aangepast en in een video-vlogroept hij vooral de tieners van Limburg op met de vraag hoe het TVK georganiseerd kan worden zonder juryleden. Hoe kunnen we uit de 15 finale liedjes nu een liedje kiezen dat hét TVK liedje van 2017 wordt zonder dat daar juryleden aan te pas komen en waar iedereen tevreden mee kan zijn?

Heb je hier een mening over, laat dat dan weten via www.tvk-limburg.nl.

Reacties ook via #TVK2017.

Overigens vanaf 1 oktober 2016 is het mogelijk om in te schrijven voor het TVK via de website. Dit kan tot en met 20 november 2016. Aanmelden moet via een eigen video-vlog van de deelnemer. Kijk op de website en op Facebook.