TVK gaat door!

In een tijd dat het ene na het andere evenement, activiteit, feest of welke bijeenkomst dan ook wordt afgelast vanwege de Corona crisis brengt het TVK toch goed nieuws aan de carnavalsliefhebbers en de tieners in het bijzonder. De voorronde van het TVK zal gewoon doorgaan !! Op 12 december zal de voorronde plaatsvinden in Brunssum, maar er zal eenmalig gekozen worden voor een andere opzet. Er zullen slechts een beperkt aantal fans per deelnemer toegelaten worden en zorgvuldig zullen de dan geldende richtlijnen gevolgd worden. Mocht zelfs dit niet tot de mogelijkheden behoren, dan zal de voorronde digitaal worden georganiseerd en gestreamd op Facebook.

Tijdens deze voorronde zullen de liedjes van de deelnemende tieners beoordeeld worden door een deskundige jury. Zo zullen de finalisten worden geselecteerd. Niets bijzonders dus, maar wel bijzonder is dat deze finalisten, mocht de TVK finale op 23 januari 2021 in Sittard geen doorgang kunnen vinden vanwege de Corona crisis, dan zijn deze finalisten alvast gekwalificeerd voor de volgende TVK-finale op 5 februari 2022, dat eveneens in Sittard in het Forum Theater zal worden georganiseerd. Het stichtingsbestuur is zich er zeer van bewust dat in een 1,5 meter economie het aanstaande Vastelaovend seizoen onder grote druk zal komen te staan.

Voorzitster Melanie Jennes: “Wij gruwelen van het beeld van een 1,5 meter polonaise. Wij moeten reëel zijn, maar wij willen tegelijkertijd wel dolgraag perspectief bieden voor het grootste tienerfeest van Limburg. Tekstschrijvers, componisten en tieners kunnen nu gewoon aan de slag. Als gratis tip geven wij de componisten en tekstschrijvers mee dat het TVK voor de tieners is. Maak een tienerliedje wat bij deze leeftijdscategorie hoort: hip, eigenzinnig, niet te moeilijk allemaal, thema dat tieners bezighoudt, bij de jeugd passende sfeer en muziekkeuze. Dat zijn ook beoordelingscriteria waarmee de jury aan de slag gaat.

Het TVK is te volgen via Facebook, Instagram, Twitter en de website www.tvk-Limburg.nl.