Winnaars TVK 2024

In een afgeladen ECI Cultuurfabriek in Roermond is zaterdag 3 januari het tiener duo Links | Rechts uit Nederweert de winnaar geworden van de Melanie-Jennes-Wissel-Trofee. De vakjury, de applausmeter en de sms-stemmers wezen hun liedje ‘Sterrebieëldj Vastelaovundj’ aan als het beste tiener Vastelaovend liedje van Limburg van 2024.  Op de tweede plaats eindigde Zoeë Zit Dat uit Venray met het liedje ‘Poppe an ’t danse’ en de derde plaats ging naar Milou en Elke uit Kessel met het liedje ‘Vastelaovend op Repeat’.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Limburgse liedjesconcoursen vond tegelijkertijd het Vastelaovend Kónkoer voor jongeren met een Verstandelijke Beperking plaats (VKVB). De eerste glorieuze winst van dit nu al gedenkwaardig concours is gegaan naar Mick Leijendeckers uit Roermond met het liedje ‘Ich laef Vastelaovend’.

Beide winnaar worden op maandag 5 februari gehuldigd door Gouverneur Roemer tijdens het Knoevelemint in het Provinciehuis in Maastricht.

Voor het eerst streden jonge DJ’s – de sfeermakers van de toekomst – tegen elkaar in een heuse DJ Battle.   De eerste prijs van de DJ Battle voor de beste jongeren DJ van Limburg is gegaan naar DJ Lars uit Venray.

Drie fantastische winnaars tonen aan dat de Vastelaovend van de toekomst in goede handen is bij de Limburgse jongeren.
Het TVK wordt uitgezonden op dinsdag 13 februari 2024 op L1.